Poradna Kuchyňské horní skříňky


Autor: | Vloženo: 30.10.2014 000 21:22 | Témata: Poradna Kuchyňské horní skříňky

Jak namontovat skrinky na sadrokarton pod kterym je armovany panel?

Dobrý den, nevím jak ukotvit co nejlépe horní skříňky případě,že na panelu je sádrokarton - mezi panelem a skříňkami je tedy cca 3cm sádrokartonová deska.

  • 30. října 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den paní Barone,
    pokud sádrokarton leží přímo na betonovém panelu je montáž jednoduchá, pouze se použijí přiměřeně delší hmoždinky, tak aby byly alespoň 5 cm ukotveny v betonu. Složitější situace nastává, pokud je mezi betonem a sádrokartonem mezera. Pak je lépe sádrokarton v okolí montážních otvorů vyříznout a do jeho roviny nahradit např. dřevěným špalíkem, případně celou lištou, která se přilepí montážním lepidlem přímo na betonovou zeď a přes ni se navrtá díra pro hmoždinku, zasahující opět cca 5 cm do betonové zdi. Existují sice i speciální hmoždinky do sádrokartonu, ale jejich nosnost je omezená a závisí na kvalitě a síle sádrokartonu. Popsané ukotvení přes dřevěný profil je sice pracnější, ale jistější.
    Snad Vám tento návod pomůže.

    Za INTERION.cz Vám přeje pěkný den
    Mgr. Ivo Vozník - majitel
    http://www.interion.cz/
    tel: 605 152 652
    e-mail: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.